Nowy produkt

12 Przedmioty

Sekret Dziadka Feliksa - mieszanka do peklowania

5,35 zł

Więcej informacji

  • Uniwersalne - do dziczyzny, wieprzowiny, baraniny, cielęciny - gotuj jak lubisz! Mieszanka ziół i przypraw sprawdzi się do wszystkich Twoich ulubionych dań mięsnych!
  • Naturalne składniki - owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek - to gwarancja sukcesu: fantastycznego aromatu i niezapomnianego smaku!
  • Niezapomniany smak - nasza mieszanka zagwarantuje Ci wyśmienity smak wszystkich peklowanych mięs. Kompozycja aromatycznych ziół fantastycznie podkreśli walory smakowe i zapachowe domowych wyrobów!
  • Bez chemicznych dodatków - nasza mieszanka ziół nie zawiera soli, substancji konserwujących, ani glutaminianu sodu. Wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję naturalnych, zdrowych i bezpiecznych składników!
  • Wydajne opakowanie - jedna saszetka o gramaturze 35 g wystarcza na peklowanie, aż 10 kg mięsa! Bez problemu przygotujesz więc wyrób na święta lub spotkanie przy grillu w większym gronie przyjaciół!

Marzysz o peklowanych, aromatycznych, delikatnych i niezwykłych w smaku mięsach? Chcesz przenieść się do czasów, gdy potrawy nie były pełne chemii i sztucznych dodatków? Jest na to sposób! Z naszą mieszanką ziół i przypraw z łatwością przygotujesz pyszne aromatyczne i rozpływające się w ustach potrawy mięsne tylko z naturalnych składników! Sekret Dziadka Feliksa do peklowania to mieszanka specjalnie wyselekcjonowanych, naturalnych ziół i przypraw bez soli, substancji konserwujących oraz glutaminianu sodu. W skład mieszanki wchodzą: owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek - wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję bezpiecznej i zdrowej żywności! Jedno opakowanie 35 g wystarcza na peklowanie, aż 10 kg mięsa! Uniwersalność produktu sprawia, że mieszanki możesz użyć zarówno przygotowując ulubione dania z wieprzowiny, jak i dziczyzny, baraniny czy cielęciny. Po peklowaniu mięsa z wykorzystaniem tej mieszanki nabierze ono szczególnych walorów smakowych i zapachowych - świetnie smakując zarówno po uwędzeniu, upieczeniu, jak i sparzeniu. Zachwyć swoich bliskich mięsnymi daniami w niesamowitej odsłonie!

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób użycia:

Składniki na 2,5 kg schabu: 

  • 2,5 kg schabu,
  • 5 g saletry potasowej (ok. 1 łyżeczki)
  • 65-70 g soli niejodowanej (ok. 3-3,5 łyżki)
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 saszetki mieszanki ziół i przypraw do peklowania

Przepis: 

Połowę saszetki mieszanki ziół i przypraw zalej szklanką wody i zagotuj. Schłodzony wywar z przypraw uzupełnij zimną wodą do uzyskania 1 L zalewy i rozpuść w niej sól oraz saletrę. Mięso pokrój na równe kawałki, np. ok. 0,5 kg i umieść w naczyniu do peklowania (np.: w beczce, kamionce). Wlej zalewę peklującą - mięso musi być w niej całkowicie zanurzone (jeśli solanka nie zakrywa mięsa, dodaj więcej wody i proporcjonalnie soli). Pekluj 10 dni. Nastrzykując kawałki mięsa zalewą, możesz skrócić czas peklowania do 7 dni. Osuszone mięso możesz uwędzić, upiec lub sparzyć.

Składniki: 

owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek. Nie zawiera soli, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.

Uwaga!

Nie zawiera soli i glutaminianu sodu.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Najlepiej spożyć przed końcem daty ważności - data i nr partii na opakowaniu.

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane