Brak produktów
Nowy produkt
12 Przedmioty
Marzysz o peklowanych, aromatycznych, delikatnych i niezwykłych w smaku mięsach? Chcesz przenieść się do czasów, gdy potrawy nie były pełne chemii i sztucznych dodatków? Jest na to sposób! Z naszą mieszanką ziół i przypraw z łatwością przygotujesz pyszne aromatyczne i rozpływające się w ustach potrawy mięsne tylko z naturalnych składników! Sekret Dziadka Feliksa do peklowania to mieszanka specjalnie wyselekcjonowanych, naturalnych ziół i przypraw bez soli, substancji konserwujących oraz glutaminianu sodu. W skład mieszanki wchodzą: owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek - wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję bezpiecznej i zdrowej żywności! Jedno opakowanie 35 g wystarcza na peklowanie, aż 10 kg mięsa! Uniwersalność produktu sprawia, że mieszanki możesz użyć zarówno przygotowując ulubione dania z wieprzowiny, jak i dziczyzny, baraniny czy cielęciny. Po peklowaniu mięsa z wykorzystaniem tej mieszanki nabierze ono szczególnych walorów smakowych i zapachowych - świetnie smakując zarówno po uwędzeniu, upieczeniu, jak i sparzeniu. Zachwyć swoich bliskich mięsnymi daniami w niesamowitej odsłonie!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób użycia:
Składniki na 2,5 kg schabu:
Przepis:
Połowę saszetki mieszanki ziół i przypraw zalej szklanką wody i zagotuj. Schłodzony wywar z przypraw uzupełnij zimną wodą do uzyskania 1 L zalewy i rozpuść w niej sól oraz saletrę. Mięso pokrój na równe kawałki, np. ok. 0,5 kg i umieść w naczyniu do peklowania (np.: w beczce, kamionce). Wlej zalewę peklującą - mięso musi być w niej całkowicie zanurzone (jeśli solanka nie zakrywa mięsa, dodaj więcej wody i proporcjonalnie soli). Pekluj 10 dni. Nastrzykując kawałki mięsa zalewą, możesz skrócić czas peklowania do 7 dni. Osuszone mięso możesz uwędzić, upiec lub sparzyć.
Składniki:
owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek. Nie zawiera soli, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.
Uwaga!
Nie zawiera soli i glutaminianu sodu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Najlepiej spożyć przed końcem daty ważności - data i nr partii na opakowaniu.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...