
Przyprawa do mielonki tyrolskiej
12,70 zł
Na stanie
Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem.
✔️ 10 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 1 kg mielonki.
✔️ Składniki: glukoza, aromaty, sól
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, gorczycę, seler, sezam, dwutlenek siarki.
Przepis na Mielonkę Tyrolską
Składniki:
mięso:
– 60% – karkówka wieprzowa
– 40% – mięso z golonki
osłonki termokurczliwe Ø65
przyprawy na 1 kg mięsa:
– peklosól – 16 g
– przyprawa do mielonki – 10g
Sposób przygotowania:
Mięso peklujemy osobno 24 godz. Po tym czasie mielimy golonkę na sitku 3-4mm, a
karkówkę na 8mm. Do zmielonego mięsa dodajemy mieszankę przypraw i wyrabiamy do kleistości.
Farsz nadziewamy szczelnie w osłonki, batony o długości jakie chcemy.
Parzymy 80 minut w temperaturze 70°C. Studzimy najpierw w zimnej wodzie, następnie w lodówce.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.