Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Wystarcza na 5 - 10 L wspaniałego i orzeźwiającego podpiwku.
Sposób przyrządzenia:
1. Zawartość opakowania wsyp do 5 - 10 L wody, doprowadź do wrzenia
i gotuj przez 10 min na małym ogniu. 2. Następnie filtruj przez gazę lub płótno.
3. Dodaj cukier: 250g/5L- 500 g/10L i dokładnie wymieszaj.
4. Płyn wystudź.
5. Dodaj zawartość załączonej do opakowania saszetki drożdży piekarniczych BROWIN. Pozostaw na 10-15 minut w celu uwodnienia drożdży, a następnie wymieszaj.
6. Płyn przelej do butelek plastikowych, do 2/3 ich wysokości, po czym każdą zgnieć w taki sposób, aby płyn wypełnił ją po szyjkę (drożdże pracując rozszerzą butelki) i zakręcić nakrętką.
7. Fermentację prowadź w temperaturze pokojowej przez 2 - 3 dni, następnie podpiwek przenieś w chłodniejsze miejsce.*
8. Gotowy podpiwek można przechowywać w lodówce ok. 1 tygodnia.
*W czasie fermentacji obserwować stopień nagazowania w butelce - jeżeli jest zbyt duży (butelka nie daje się nagnieść), delikatnie ją odgazować.
Najlepiej smakuje schłodzony!
UWAGA! Do opakowania dołączono saszetkę drożdży piekarniczych BROWIN.
Szerokość produktu: 8cm
Głębokość produktu: 4cm
Wysokość produktu: 13cm
4,00 zł
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw...
31,00 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej...
7,10 zł
58,00 zł
3,50 zł
17,20 zł
6,50 zł
5,60 zł
61,00 zł
69,20 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...