Brak produktów
405030
Nowy produkt
8 Przedmioty
Charakterystyka
Chipsy dębowe mocno opiekane, o posmaku cynamonu, produkowane są francuskiej odmiany dębu Petraea. Przeznaczone są do aromatyzowania koniaku, bourbonu, brandy.
Nadają trunkowi charakterystyczny, szlachetny aromat beczki dębowej i delikatny posmak cynamonu. Swoje aromaty uwalniają bardzo szybko, łagodząc zapach i smak mocnego alkoholu. Dzięki tym chipsom trunki zyskują głęboki, ciemnobursztynowy kolor.
Użytkowanie
Optymalna, zalecana dawka to:
4-10 g na 1 L na okres 3-6 tygodni - w procesie fermentacji lub w celu starzenia gotowego trunku.
5,50 zł
7,00 zł
8,40 zł
10,50 zł
8,10 zł
25,00 zł
12,50 zł
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w...
7,10 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...