Brak produktów
Nowy produkt
17 Przedmioty
Opakowanie - 50g
Płatki dębowe uzyskane w procesie rozdrobnienia świeżo opróżnianych beczek (beczki z dębu amerykańskiego) po Bourbonie amerykańskim. Płatki posiadają doskonały aromat i właściwości. Idealnie nadają się do starzenia, dojrzewania mocnych trunków takich jak czyste wódki, domowe koniaki, winiaki, whisky, brandy, śliwowice, nalewki etc., a także do starzenia trunków niskoprocentowych jak wina, miody pitne czy piwa.
Dawkowanie zależy od indywidualnych odczuć smakowych, przeciętnie 4-6g na 1 litr alkoholu. Minimalny okres kontaktu płatków z alkoholem to 6 tygodni.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...