
Opis produktu:
Pektoenzym jest to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Jest to środek całkowicie naturalny uzyskiwany poprzez izolację enzymów pektynolitycznych z owoców.
Opakowanie jednostkowe zawiera 10ml preparatu. Zalecane dozowanie 1-2 ml na 10 kg owoców.
Użytkowanie:
NIEZBĘDNY DO STOSOWANIA PRZY WYCISKANIU SOKU Z OWOCÓW Z UŻYCIEM PRASY DO WINA. Dodatek tego enzymu zwiększa wydajność uwalniania soku z owoców. Jego obecność powoduje rozluźnienie struktury owocu, a w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Środek należy rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody (do 40°C), następnie dodać do rozdrobnionych owoców i pozostawić na około 9-12 godz.
Pektoenzym najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu ok 4°C, nie narażając na działanie promieni słonecznych.
UWAGA: Należy przestrzegać zalecanych temperatur stosowania preparatu, wyższe temperatury spowodować mogą jego dezaktywacje.
Charakterystyka produktu:
Jest to preparat o płynnej konsystencji posiadający atest jakościowy oraz pozytywne orzeczenie laboratorium Preparatów Enzymatycznych.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.