
20,30 zł
Na stanie
Osłonki kolagenowe to jadalne osłonki nadające kruchość wędlinie, charakteryzujące się elastycznością, zapewniając płynny i bezproblemowy proces produkcyjny.
Osłonki kolagenowe są przeznaczone do produkcji wyrobów przetworzonych (parzonych albo gotowanych)
✔️ parówek (np. parówek cienkich albo frankfurterek)
✔️ kiełbas suszonych
Cechują się doskonałą stabilnością kalibrów.
Osłonki nadają się do wędzenia oraz parzenia.
Gotowe wędliny w osłonkach kolagenowych charakteryzują się doskonałymi walorami smakowymi oraz naturalnym wyglądem, zbliżonym do wyrobów produkowanych w naturalnych jelitach baranich.
UWAGA!
Przed napełnieniem osłonki nie powinno się moczyć. Temperatura parzenia nie powinna przekraczać 74°C.
Osłonka jest gotowa od razu do napełnienia nie trzeba jej myć , zwilżać , czy też płukać
Idealna do kabanosów, frankfurterków
Producent.
Jelux Polska
Długość
15m
Średnica
19mm
Rodzaj
osłonka kolagenowa
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.