Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 – 4 m

Domowe wędliny to lepsze w smaku, zdrowsze i tańsze produkty od ich odpowiedników sklepowych. Jeśli zdecydowałeś się przygotować domową kiełbasę żywiecką, krakowską czy szynkową ta osłonka białkowa będzie idealnym wyborem.

17,30 

Na stanie

SKU: 310302 Kategorie: , ,
  • Do parzenia, wędzenia – wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.
  • Do różnego rodzaju kiełbas – osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewające.​
  • Proste użycie – osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 30 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce.
  • Posiada atest PZH – produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach.
  • Dane szczegółowe – osłonka posiada wytrzymałość termiczną umożliwiającą wędzenie w 90°C. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze karmelowym, długości ok. 4 m i średnicy 65 mm.


Wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego – pozyskana z dwoiny bydlęcej. Idealna do kiełbas, posiadająca atest PZH i pozwalająca na proste i szybkie przygotowanie domowych wędlin. Osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością posiada wytrzymałość termiczną umożliwiającą parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C. Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze karmelowym, o długości ok. 4 m i średnicy 65 mm.


Uwaga!

Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 30 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.

Przed spożyciem wędliny osłonkę należy usunąć. Nie nadaje się ona do spożycia.

Osłonka białkowa jest pochodzenia odzwierzęcego, posiada atest PZH.


Opakowanie jednostkowe zawiera 4 mb ± 5%

Średnica: 65 mm

Wyprodukowane w UE

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 – 4 m”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *