Brak produktów
Nowy produkt
4 Przedmioty
Glukoamylaza - enzym scukrzający. Służy do przygotowania zacieru z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu itp.
Sposób użycia: W naczyniu podgrzej wodę do temperatury 85-95°C, dodaj śrutę wybranego zboża w proporcji: 1 kg śruty na 3-4 L wody. Dokładnie wymieszaj, a po 15-30 minutach dodaj alfa-amylazę (405120) w ilości 0,9 g na 1 kg śruty, w celu upłynnienia skrobi.
Utrzymuj temperaturę mieszaniny na poziomie 95°C w ciągu 1 godziny, stale mieszając. Roztwór powinien mieć pH 4,0-4,5. Po tym czasie zostaw zacier do wystudzenia, by osiągnął temperaturę 60°C i dodaj glukoamylazę w ilości 1,1 g na 1 kg śruty, w celu rozłożenia na cukry proste.
Utrzymuj temperaturę mieszaniny przez 1,5 godziny. Poziom scukrzenia powinien wynosić około 15°Blg. Roztwór należy wystudzić do 30°C. Dodaj saszetkę z drożdżami gorzelniczymi, np. TurboWHISKEY (403160), a następnie tak przygotowany zacier poddaj fermentacji przez okres 3-7 dni, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu drożdży.
W przypadku wydzielania znacznej ilości piany polecamy dodać Odpieniacz (405140) - zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Skład: glukoamylaza
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw...
8,00 zł
40,00 zł
7,00 zł
Słód polecany do piw w stylu: , maibock,...
30,50 zł
7,00 zł
6,00 zł
3,00 zł
4,50 zł
6,00 zł
12,50 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...