Mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej 140g

Mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej 140g
Nasza wyjątkowa mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej została stworzona z myślą o miłośnikach tradycyjnych, aromatycznych wędlin i pasjonatach grillowania. Dzięki starannie dobranym składnikom bez dodatku glutaminianu sodu, podkreśla naturalny smak mięsa i nadaje kiełbasie wyrazisty, szlachetny charakter. Idealna na majówkę.

12,00 

Na stanie

SKU: 333497834 Kategorie: , ,

✔️ 140 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 5 kg domowego wyrobu.

✔️ Składniki mieszanki: sól, czosnek, pieprz czarny, papryka wędzona, kolendra.

Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, zboża zawierające gluten (pszenica), dwutlenek siarki.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu

Przepis na Grillową (na 5 kg mięsa)
Składniki:

Świeża łopatka wieprzowa – 3,5 kg
Świeży boczek bez skóry – 1,5 kg
Mieszanka przypraw Jelux do kiełbasy grillowej – 140 g (28g na 1kg mięsa)
Zimna woda – 350 ml
Jelita wieprzowe 24/26
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie mięsa:

Mięso z łopatki mielimy na sitku 10 mm.
Boczek mielimy na sitku 6 mm.
Mieszamy oba rodzaje mięsa.
2. Przygotowanie farszu:

Dodajemy mieszankę do kiełbasy grillowej.
Wlewamy 350 ml wody i mieszamy do uzyskania odpowiedniej kleistości.
3. Leżakowanie farszu:

Odkładamy na 2-3 godzin do lodówki.
4. Nabijanie jelit:

Po upływie 2-3 godzin ponownie mieszamy farsz.
Nabijamy jelita wieprzowe 24/26 i okręcamy w kawałki o dowolnej długości.
5. Parzenie kiełbasy:

Parzymy kiełbasę w wodzie o temperaturze 75-78 °C do momentu uzyskania 68-70°C wewnątrz wyrobu.

Po parzeniu wkładamy kiełbasę do bardzo zimnej wody na około 5 minut w celu szybkiego wychłodzenia
6. Gotowy produkt:

Po zakończeniu chłodzeniu kiełbasa grillowa jest gotowa do wrzucenia na ruszt.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej 140g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *