
Mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej 140g
Nasza wyjątkowa mieszanka przypraw do kiełbasy grillowej została stworzona z myślą o miłośnikach tradycyjnych, aromatycznych wędlin i pasjonatach grillowania. Dzięki starannie dobranym składnikom bez dodatku glutaminianu sodu, podkreśla naturalny smak mięsa i nadaje kiełbasie wyrazisty, szlachetny charakter. Idealna na majówkę.
12,00 zł
Na stanie
✔️ 140 g tej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 5 kg domowego wyrobu.
✔️ Składniki mieszanki: sól, czosnek, pieprz czarny, papryka wędzona, kolendra.
Produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę, zboża zawierające gluten (pszenica), dwutlenek siarki.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
Przepis na Grillową (na 5 kg mięsa)
Składniki:
Świeża łopatka wieprzowa – 3,5 kg
Świeży boczek bez skóry – 1,5 kg
Mieszanka przypraw Jelux do kiełbasy grillowej – 140 g (28g na 1kg mięsa)
Zimna woda – 350 ml
Jelita wieprzowe 24/26
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie mięsa:
Mięso z łopatki mielimy na sitku 10 mm.
Boczek mielimy na sitku 6 mm.
Mieszamy oba rodzaje mięsa.
2. Przygotowanie farszu:
Dodajemy mieszankę do kiełbasy grillowej.
Wlewamy 350 ml wody i mieszamy do uzyskania odpowiedniej kleistości.
3. Leżakowanie farszu:
Odkładamy na 2-3 godzin do lodówki.
4. Nabijanie jelit:
Po upływie 2-3 godzin ponownie mieszamy farsz.
Nabijamy jelita wieprzowe 24/26 i okręcamy w kawałki o dowolnej długości.
5. Parzenie kiełbasy:
Parzymy kiełbasę w wodzie o temperaturze 75-78 °C do momentu uzyskania 68-70°C wewnątrz wyrobu.
Po parzeniu wkładamy kiełbasę do bardzo zimnej wody na około 5 minut w celu szybkiego wychłodzenia
6. Gotowy produkt:
Po zakończeniu chłodzeniu kiełbasa grillowa jest gotowa do wrzucenia na ruszt.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.