Chmiel Simcoe (USA) granulat 100 g 2024
22,00 zł
Słód karmelowy ciemny Caraaroma 300-400 EBC Weyermann 0.5 kg
Od 5,60 zł
Worek do kiszonek - do beczki 10L - 5 szt
6,30 zł
Kapslownica stołowa Regina
155,00 zł
Pirosiarczyn turbo - 15g
3,00 zł
Solomierz do pomiaru stężenia soli zestaw nietłukący, 0-300 g soli/L
15,00 zł
Rurka fermentacyjna kątowa do pojemników - nietłukąca
3,80 zł
Jelita naturalne Wieprzowe kal28/30mm 15m
20,00 zł
Solanka do wędzonek "Jelux" 172g na 3 kg
12,50 zł
Pekla do kiełbasy zwyczajnej
3,70 zł
Nastrzykiwarka 30ml + 3 igły + czyścik
20,00 zł
Są to tzw. korki naturalne, aglomerowane ( naturalny korek, pokruszony, a następnie uformowany w kształt walca ) , 22×38 mm.
Przy użyciu np: korkownicy , można nimi zakorkować każdą butelkę.
Użytkowanie:
Wszystkie rodzaje korków z korka należy odpowiednio przygotować do korkowania. Zaniechanie tej czynności może prowadzić do uszkodzenia korków lub korkownicy. W warunkach domowych korki wystarczy zanurzyć na ok. 3min w gorącej wodzie lub umieścić pod przykryciem nad wrzątkiem. Dzięki temu będą one bardziej plastyczne, co ułatwi korkowanie butelek.
UWAGA:
Należy pamiętać, aby nie „nawilżać” korków zbyt długo, gdyż może to spowodować ich uszkodzenie.
Po zakorkowaniu, butelki powinny jedną dobę pozostać w pozycji pionowej. Pozwoli to na dopasowanie się korka do wewnętrznej ściany szyjki butelki. Następnie umieszczamy butelki w pozycji poziomej, co z kolei zapobiega wysuszaniu korka (wino „obmywa” korek) i zapewnia właściwą wymianę gazową między wnętrzem butelki, a otoczeniem. Po dwóch, trzech dniach należy sprawdzić czy korki nie przeciekają. Jeśli zauważymy wyciek, konieczne będzie wymienienie korka na nowy.
Opakowanie zawiera 50sztuk.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.