Brak produktów
Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas -do parzenia, wedzenia - równiez na zimno. Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonyk lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.
Parametry
Wytrzymałość termiczna 100°C.
Opkaownaie jednost. 4mb (±5%),
Średnica 55mm.
Użytkowanie
Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C.
Posiada atest PZH.
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w...
30,50 zł
60,00 zł
9,60 zł
27,50 zł
78,00 zł
20,00 zł
70,00 zł
27,00 zł
11,50 zł
2,50 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...