Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych.
Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje (dowiedz się więcej).
zamknij

Nowy produkt

Osłonka białkowa wędliniarska.

11,00 zł

Więcej informacji

Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas -do parzenia, wedzenia - równiez na zimno. Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonyk lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.

Parametry
Wytrzymałość termiczna 100°C.
Opkaownaie jednost. 4mb (±5%),
Średnica 55mm.
Użytkowanie
Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C.
Posiada atest PZH.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Osłonka białkowa wędliniarska.

Osłonka białkowa wędliniarska.

4 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: