Brak produktów
Nowy produkt
2 Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Drożdże specjalne - przeznaczone do refermentacji piwa w butelkach i w beczkach (kegach). Ze względu na wydajność, drożdże F-2 w saszetkach mogą być stosowane również przez komercyjne browary produkcyjne.
Safbrew™ F-2 mają neutralny aromat i dobrze asymilują glukozę, fruktozę, sachoaroze i maltozę. Dobra tolerancja na wysokie stężenia alkoholu w piwie - nawet do 10 % obj.
Zalecana temp. fermentacji: 15-25°C.
Dozowanie: od 2 do 7 g na 100 litrów piwa (1 hl).
Sposób użycia: w celu refermentacji dodać od 5 do 10 gramów cukru lub glukozy na litr w pełni odfermentowanego piwa (w celu osiągnięcia nasycenia 2.5 do 5.0 g/l CO2). Zadać „dosłodzone” piwo rehydratowanymi drożdżami i refermentować w temp. 20-25°C. Nasycenie dwutlenkiem węgla w tej temp. będzie osiągnięte w przeciągu 1 do 2. Nasycenie CO2 podczas refermentacji w 15°C może zająć 2 tygodnie.
9,50 zł
5,20 zł
5,69 zł
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw...
31,00 zł
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw...
8,00 zł
60,00 zł
100,00 zł
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw...
31,00 zł
10,00 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...