Brak produktów
Nowy produkt
1 Przedmiot
Ostatnie egzemplarze!
Drożdże specjalne - przeznaczone do refermentacji piwa w butelkach i w beczkach (kegach). Ze względu na wydajność, drożdże F-2 w saszetkach mogą być stosowane również przez komercyjne browary produkcyjne.
Safbrew™ F-2 mają neutralny aromat i dobrze asymilują glukozę, fruktozę, sachoaroze i maltozę. Dobra tolerancja na wysokie stężenia alkoholu w piwie - nawet do 10 % obj.
Zalecana temp. fermentacji: 15-25°C.
Dozowanie: od 2 do 7 g na 100 litrów piwa (1 hl).
Sposób użycia: w celu refermentacji dodać od 5 do 10 gramów cukru lub glukozy na litr w pełni odfermentowanego piwa (w celu osiągnięcia nasycenia 2.5 do 5.0 g/l CO2). Zadać „dosłodzone” piwo rehydratowanymi drożdżami i refermentować w temp. 20-25°C. Nasycenie dwutlenkiem węgla w tej temp. będzie osiągnięte w przeciągu 1 do 2. Nasycenie CO2 podczas refermentacji w 15°C może zająć 2 tygodnie.
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw...
8,00 zł
39,00 zł
9,90 zł
20,00 zł
100,00 zł
5,80 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej...
30,50 zł
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w...
30,50 zł
8,00 zł
5,00 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...