Glukoza 200g

Glukoza jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości

3,00 

Brak w magazynie

Kategorie: ,
Jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości. Stosowanie glukozy przy pierwszej, jak i przy drugiej (cichej fermentacji w butelkach) znacznie poprawia smak piwa. Dzięki temu piwo będzie miało łagodniejszy i bardziej zharmonizowany smak, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może wystąpić przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy zalecany jest przy produkcji wszystkich rodzajów piw.

Opakowanie zawiera 0,2 kilogram glukozy. Wystarcza na dodanie do 23 litrów młodego piwa doskonale je nagazuje

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Glukoza 200g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *