Brak produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Nowy produkt
Anhydrous Citric Acid 25g - Kwasek cytrynowy bezwodny 25g Kwasek cytrynowy jest regulatorem kwasowości i przeciwutleniaczem stosowanym w przemyśle spożywczym. Bezwodny kwasek cytrynowy jest dużo wyższej jakości, mniej zanieczyszczony i bardziej sypki niż powszechnie i tanio sprzedawany zwykły kwasek cytrynowy jednowodny. Używany w produkcji piwa, wina, soków, aromatów, wódek, etc... Ma głównie zastosowanie przy fermentacji nastawów owocowych, cukrowych, miodów pitnych, fermentacji win z suszonych owoców czy przy sporządzaniu zacierów, wszędzie tam gdzie odpowiednia kwasowość jest gwarancją prawidłowej pracy drożdży oraz hydrolizy skrobi. Produkt drażniący dla oczu. Zapakowano w Szwecji.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...