Chipsy dębowe cynamonowe, mocno opiekane, 20g

6,80 

Brak w magazynie

SKU: 405030 Kategoria:

Charakterystyka
Chipsy dębowe mocno opiekane, o posmaku cynamonu, produkowane są francuskiej odmiany dębu Petraea. Przeznaczone są do aromatyzowania koniaku, bourbonu, brandy.

Nadają trunkowi charakterystyczny, szlachetny aromat beczki dębowej i delikatny posmak cynamonu. Swoje aromaty uwalniają bardzo szybko, łagodząc zapach i smak mocnego alkoholu. Dzięki tym chipsom trunki zyskują głęboki, ciemnobursztynowy kolor.

Użytkowanie
Optymalna, zalecana dawka to:
4-10 g na 1 L na okres 3-6 tygodni – w procesie fermentacji lub w celu starzenia gotowego trunku.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Chipsy dębowe cynamonowe, mocno opiekane, 20g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *