Papierki wskaźnikowe pH do wina - lakmusowe
7,80 zł
DROŻDŻE SAFALE US-05 - Fermentis
14,70 zł
Słód monachijski typ I Viking Malt (12-15 EBC) 1kg
Od 8,00 zł
Chmiel Chinook (USA) - granulat - 50 g 2023
10,50 zł
Kapsle z nadrukiem MY BEER - 50 sztuk
7,00 zł
Korek fermentacyjny z zatyczką - uniwersalny
3,00 zł
Coopers - Draught
68,00 zł
Pektyna do dżemów - cytrusowa amidowana do żelowania, 20 g
5,00 zł
Syrop SodaStream Pomarańcza Mango zero cukru 440 ML
24,00 zł
Lejek plastikowy FI20 do gąsiorów dama
11,40 zł
Syrop SPINEL SODA WITH VITAMINS PEACH BRZOSKWINIA 65ml
11,60 zł
Miseczki do zapiekania porcelanowe białe 260 ml 2 szt.
15,00 zł
Robimy wino, dobre i domowe - Książka/Poradnik
26,30 zł
Choinka Grająca Śpiewająca Tancząca Śmieszna Ozdoba na Święta Świąteczna
13,00 zł
Zegarek na rękę rower czarny pasek prezent
19,00 zł
Lampki Świąteczne 500 Led Choinkowe Dekoracyjne IP44 Zewnętrzne 32m RGB
40,00 zł
Zegarek na rękę MAPA różowy pasek
12,00 zł


Aktywne, suszone drożdże na 10-25 L miodu.
Wykazują podwyższoną tolerancję na wysokie stężenia cukrów i alkoholu.
Charakteryzują się niską produkcją kwasów lotnych, siarczynów oraz aldehydu octowego.
Sposób użycia:
Drożdże nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temp. 35°C wody. Całość pozostaw na 20 min, po tym czasie wlej do balonu z nastawem miodu. Dodaj pożywkę z witaminą B1, w ilości 4,5-11 g/10-25 L nastawu. W celu obniżenia pH zaleca się dodanie regulatora kwasowości Kwasomix w ilości 18-46 g na 10-25 L nastawu miodu.
W celu podwyższenia kwasowości nastawu zaleca się dodanie regulatora kwasowości Kwasomix w ilości 18-46 g na 10-25 L nastawu miodu. Optymalna kwasowość na początku fermentacji: 4-4,5 g/L.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.