Pierwsze na świecie drożdże górnej fermentacji stworzone specjalnie dla piw pszenicznych w stylu bawarskim: Hefeweizen, Dunkelweizen, Weizenbock (Koźlak pszeniczny). Sprawdzą się także do fermentacji tradycyjnych piw zytnich Roggenbier. Drożdże wprowadzaja do piwa nuty estrowe i estrowo-fenolowe typowe dla piw pszenicznych (aromat bananów i goździków).
W Polsce używane z powodzeniem przez piwowarów domowych oraz przez wiele browarów rzemieślniczych
17,30 zł
Na stanie
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle™ WB-06 – stworzone specjalnie dla piw pszenicznych tj. Witbier czy Weizen. Wytwarzają nuty owocowe (głównie bananowe) i typowe fenolowe dla piw pszenicznych, zmieniających się w zależności od warunków fermentacji, a także piw wysokoodfermentowanych. Pozwalają na uwarzenie piwa o wysokim profilu pijalności i wykazują bardzo dobrą zdolność do zawieszania się w trakcie fermentacji.
Dozowanie: przeciętnie 11.5 g na 20 litrów piwa, przy brzeczkach gęstszych (pow. 15°Blg) zalecamy podwojenie ilości drożdży.
Temperatura fermentacji: 18-26°C.
Opakowanie zawiera: saszetka 11,5 g.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.