DROŻDŻE Safbrew WB 06- Fermentis

Pierwsze na świecie drożdże górnej fermentacji stworzone specjalnie dla piw pszenicznych w stylu bawarskim: Hefeweizen, Dunkelweizen, Weizenbock (Koźlak pszeniczny). Sprawdzą się także do fermentacji tradycyjnych piw zytnich Roggenbier. Drożdże wprowadzaja do piwa nuty estrowe i estrowo-fenolowe typowe dla piw pszenicznych (aromat bananów i goździków).

W Polsce używane z powodzeniem przez piwowarów domowych oraz przez wiele browarów rzemieślniczych

17,30 

Na stanie

 Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle™ WB-06 – stworzone specjalnie dla piw pszenicznych tj. Witbier czy Weizen. Wytwarzają nuty owocowe (głównie bananowe) i typowe fenolowe dla piw pszenicznych, zmieniających się w zależności od warunków fermentacji, a także piw wysokoodfermentowanych. Pozwalają na uwarzenie piwa o wysokim profilu pijalności i wykazują bardzo dobrą zdolność do zawieszania się w trakcie fermentacji.

Dozowanie: przeciętnie 11.5 g na 20 litrów piwa, przy brzeczkach gęstszych (pow. 15°Blg) zalecamy podwojenie ilości drożdży.

Temperatura fermentacji: 18-26°C.

  • kłaczkowanie i osiadanie: powolne,
  • odfermentowanie: wysokie,
  • suma estrów: średnia.
  • Opakowanie zawiera: saszetka 11,5 g.

    Przechowywanie: chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. poniżej 24°C (krócej niż 6 miesięcy) lub poniżej 15°C (powyżej 6 miesięcy). Produkt należy użyć w ciągu 36 miesięcy od daty produkcji. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w tem. do 4°C i zużyć w ciągu 7 dni od otwarcia. 

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Napisz pierwszą opinię o „DROŻDŻE Safbrew WB 06- Fermentis”

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *