Brak produktów
Nowy produkt
138 Przedmioty
Instrukcja: rozpuścić 8kg cukru w gorącej wodzie, przelać do fermentatora i dopełnić zimną wodą do objętości 25l. Do nastawu o temp. 20-350C wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Czas fermentacji 3-4 dni.
Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Masa netto 145g.
Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...