Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych.
Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje (dowiedz się więcej).
zamknij

Nowy produkt

Drożdże gorzelnicze Coobra Basic 48

6,00 zł

Więcej informacji

Drożdże Coobra Basic 48

Drożdże Coobra Basic to nowoczesna linia drożdży. Łączy w sobie wysoką skuteczność fermentacji, „czystszy smak” i przystępną cenę.

Znak COOBRA to sprawdzoną jakość!

Drożdże aktywne COOBRA BASIC 48 to produkt enologiczny, do fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych jak i owocowych.

6kg cukru – 2-3dni >14%

7kg cukru – 4-5dni >16%

8kg cukru lub 9,4kg glukozy – 6-7dni >20%

Optymalny zakres temperatury fermentacji: 20-300C

Przy zastosowaniu 9,4kg glukozy należy dopilnować by temperatura nie przekroczyła: 270C

Można łączyć w duże nastawy

Waga netto: 120g

Skład: drożdże, pożywka, mikroelementy

Wyprodukowano w Szwecji

Instrukcja

Wybraną ilość cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie. Następnie dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą. Do nastawu o temperaturze 25-300C wsypać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależny jest od wielu czynników: temperatury, jakości cukru, składu nastawu.

Chcąc przygotować nastaw z dodatkiem owoców, umyte i rozdrobnione owoce należy dodać po rozpuszczeniu cukru. Następnie dopełnić fermentator wodą do 25L tak by temperatura nastawu ustabilizowała się w przedziale 25-300C. Na koniec należy wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać. W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastaw.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Drożdże gorzelnicze Coobra Basic 48

Drożdże gorzelnicze Coobra Basic 48

18 innych produktów w tej samej kategorii: