Drożdże Turbo 100 L to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych. Przepis na 100 litrów nastawu: W naczyniu fermentacyjnym rozpuść 25 kg cukru (sacharozy) lub 28 kg glukozy spożywczej krystalicznej w 40 L gorącej wody. Po czym dolej zimnej wody aby całkowita objętość wynosiła 100 L. Po wystudzeniu płynu do temp. 30-35°C wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temp. 25-28°C w ciągu 5-7 dni. Dla najlepszego efektu polecamy wyklarować nastaw przed destylacją. Drożdże Turbo 100 L charakteryzują się wysoką aktywnością fermentacyjną (wydajna produkcja alkoholu przy niskim plonie biomasy). Uwaga: Fermentacja przebiega burzliwie.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.