Francuskie drożdże aktywne Saccharomyces Cerevisiae to idealny wybór do fermentacji cydrów i win musujących, dają doskonałe rezultaty przy produkcji 25–30 litrów trunku.
5,70 zł
Na stanie
Francuskie drożdże aktywne do przygotowania CYDRU Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji cydrów i win musujących, na 25 – 30 litrów wina.
Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25*C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu 10 godzin.
Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka!
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.