Drożdże do Cydru Coobra

Francuskie drożdże aktywne Saccharomyces Cerevisiae to idealny wybór do fermentacji cydrów i win musujących, dają doskonałe rezultaty przy produkcji 25–30 litrów trunku.

5,70 

Na stanie

SKU: AC00000079 Kategorie: ,

Drożdże do Cydru

Francuskie drożdże aktywne do przygotowania CYDRU Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji cydrów i win musujących, na 25 – 30 litrów wina.

Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25*C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu 10 godzin.

Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka!

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Drożdże do Cydru Coobra”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *