Brak produktów
Nowy produkt
42 Przedmioty
Dodatek gipsu podczas zacierania, zwiększa stężenia jonów wapniowych, korzystnie obniża pH zacieru, stabilizuje amylazę.
Jest niezbędny do tzw. "burtonizacji" wody, gdy chcemy warzyć piwo w angielskim stylu Pale Ale oraz India Pale Ale (IPA).
Dawkowanie: płaska łyżeczka (ok. 4g) na 20 litrów wody użytej podczas zacierania.
Opakowanie zawiera: 20 g gipsu.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej...
7,10 zł
5,69 zł
5,00 zł
10,00 zł
27,99 zł
6,00 zł
6,10 zł
9,50 zł
11,00 zł
10,00 zł
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...