Słód Abbey Malt 40 - 50 EBC Weyermann 0,5 kg
Od 5,80 zł
Chmiel Perle granulat 30 g - granulat T-90 2024
4,00 zł
Beczka Kiszonka - biała, uchwyty, 20 L
29,00 zł
Beczka Kiszonka 10L - biała, uchwyty
23,50 zł
Słód karmelowy 30 Viking Malt (30-40 EBC) 1kg
Od 7,00 zł
Słód żytni 3-8 EBC Weyermann 1 kg
Od 9,90 zł
Worek do kiszonek - do beczki 65 i 80L - 5 szt.
12,10 zł
Osłonka białkowa ecru fi 55mm 5m
11,60 zł
Peklosól Sól peklująca 1 kg
6,00 zł
Osłonka parówka hotdog fi21 33,3 m
19,80 zł
Marynata do golonki - mieszanka ziół i przypraw, 70 g
5,90 zł
Stacja pogodowa RCC – elektroniczna, podświetlana, bezprzewodowa, 3 czujniki, biała
80,00 zł
Termometr elektroniczny do Żywności -40°+300°C
34,50 zł
Termometr LCD z sondą -50°C do 110°C
12,00 zł
Termometr do żywności -50C+300C CZARNY
20,50 zł
Zestaw 4 x Wieszak Hak Haczyk Uchwyt na Zagłówek Zakupy do Fotela Samochodu
7,50 zł
Marynata do ryb – mieszanka ziół i przypraw służy do przygotowania zalewy solankowej, która konserwuje i nadaje doskonały smak, uwalniający się podczas wędzenia, pieczenia czy grillowania ryb.
4,20 zł
Na stanie
Przepis na wędzoną rybę
Naszykuj:
Do zimnej wody dodaj opakowanie Marynaty do ryb w celu sporządzenia solanki. Całość dokładnie wymieszaj. Ryby umyj, pozbaw je skrzeli i umieść w zalewie. Odstaw na ok. 10 godzin do lodówki lub innego chłodnego miejsca, którego temperatura nie będzie przekraczać 8°C. Po tym czasie ryby wyjmij i dokładnie je osusz (sprawi to, że ryby uwędzą się, a nie ugotują). Do obsuszenia możesz pozostawić ryby w ciepłym miejscu lub wykorzystać suszarkę do żywności. Po wysuszeniu skórka ryb stanie się sucha, a one same zrobią się delikatnie sztywne – jest to moment, kiedy możesz umieścić je w wędzarni i wędzić w temperaturze 60 – 70°C przez ok. 40 minut. Do wędzenia ryb idealnie nadadzą się zrębki owocowe, np.: czereśniowe. Dla podbicia smaku w trakcie obsuszania polecamy oprószyć wierzch ryby mieszanką ziół i przypraw: “Pikantna do ryb”.
Składniki:
sól niejodowana, mieszanka ziół i przypraw (czosnek granulowany, pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa, czerwona papryka ostra), azotan potasu.
Uwaga!
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.
Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na opakowaniu.
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.