Brak produktów
Nowy produkt
1 Przedmiot
Ostatnie egzemplarze!
Przedmiotem sprzedaży jest zagęszczony sok gruszkowy do wyrobu perry box 3szt x 2,5kg.
Koncentrat gruszkowy PROFIMATOR został wyprodukowany z wyselekcjonowanych owoców przeznaczonych do wyrobu perry, czyli cydru gruszkowego. Powstał poprzez tłoczenie gruszek, a następnie zagęszczony dzięki odparowaniu wody. Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów.
Perry powstaje w wyniku fermentacji soku z dojrzałych gruszek. Jego owocowy, delikatnie cierpki smak idealnie pasuje do dojrzałych serów, czy też dań z grilla. Oprócz tego świetnie orzeźwia, zatem sprawdzi się podczas upalnych, letnich dni.
Z jednego zestawu 3x2,5kg można wyprodukować 35 litrów perry.
RECEPTURA Z 7,5kg KG NA 35 LITRÓW GOTOWEGO TRUNKU:
W zbiorniku min. 35l zmieszać 3 saszetki koncentratu gruszkowego oraz jedną saszetkę drożdży. Dopełnić wodą do 35l. Pozostawić do fermentacji na 7-10 dni. Rozlać do butelek. Dodać 4 g cukru na butelkę perry lub 8 g koncentratu gruszkowego (duża łyżka stołowa). Pozostawić do leżakowania min. 2 tygodnie w temp. do 5 st. C.
Koncentrat pakowany jest aseptycznie, a więc trwale w foliowe saszetki, a następnie w kartonowe boxy po 3szt jednego rodzaju. Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce - wystarczy temperatura pokojowa.
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...