Ten produkt nie występuje już w magazynie

Nowy produkt


PIWO DOMOWE COOPERS Northwest Pale Ale NOWOŚĆ

45,80 zł

Więcej informacji

COOPERS MrBeer  Northwest Pale Ale

Klasyczny amerykański styl rzemieślniczy - jasne piwo o głębokim bursztynowym kolorze i pełnym słodowym charakterze. Mocno orzeźwiający aromat chmielu drzewnego i czysty smak sprawiają, że to piwo wyróżnia się wśród innych. Poznaj prawdziwy klasyk rzemiosła i zrób go w domowym zaciszu!

Pod wieczkiem znajdują się drożdże.

Koncentrat przeznaczony do wytworzenia 8,5 L wysokiej jakości domowego piwa. Koncentrat nie wymaga dokładania drugiego składnika ( cukru,glukozy ,ekstraktu słodowego) .

Jak zrobić pyszne domowe piwo ? Nic trudnego -postępując zgodnie z instrukcją już niedługo będziesz się cieszyć swoim własnym piwem :)

1.Ze względu na niską zawartość alkoholu w piwie podczas jego warzenia i rozlewania muszą  być zachowane szczególne warunki higieniczne.

Wszystkie naczynia i przyrządy muszą być absolutnie czyste. Po umyciu detergentem należy wszystko dokładnie przepłukać gorącą lub zimną wodą ( balony szklane wrażliwe są na szok termiczny) . Pojemnik fermentacyjny można zdezynfekować pirosiarczanem sodu lub potasu.

2.Usuń drożdże spod pokrywki i wsadź puszkę do gorącej wody.

3.Napełnij  fermentor zimną wodą, do poziomu 4,5 litra.

4.Wlej 1 litr wrzątku do 4-litrowego garnka, wlej zawartość puszki.

5.Ostrożnie wlej gorącą zawartość garnka do fermentora.

6.Dodaj do fermentora zimną wodę, tak aby uzupełnić wymaganą objętość do 9,5 litra.

7.Dokładnie wymieszaj.

8.Gdy temperatura brzeczki mieści się w granicach 20-24 ° C wsypujemy drożdże piwowarskie.

9.zamykamy fermentator i pozostawiamy do fermentacji , która w temperaturze 21-27  °C trwa około 10 dni po zakończeniu fermentacji ( fermentacja jest zakończona wtedy gdy pomiar ° BLG roztworu przez trzy kolejne dni jest taki sam) piwo rozlewamy

10.Przelej piwo z fermentora bezpośrednio do butelek do wysokości odpowiadającej mniej więcej 3,5cm, poniżej główki butelki.

11.Do każdej butelki o pojemności 0,5 l dodajemy 4 g cukru , glukozy lub ekstraktu słodowego. UWAGA! Maksymalna  ilość cukru w butelce 0,5 l to 4 g !!! Butelki napełniamy piwem tak aby pozostało 5 cm wolnej przestrzenni w szyjce butelki.

12.Przez pierwsze 4 dni napełnione i zakapslowane butelki przechowujemy w temperaturze 21-27  °C  a przez następne 10 dni w temperaturze  18-20 ° C . Po tym czasie piwo nadaje się do konsumpcji. Pełnego smaku nabierze po 2-3 miesiącach

15 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Tagi

Ostatnio przeglądane