Słód pszeniczny Carawheat® 100-130 EBC Weyermann® 0,5 kg
Od 4,50 zł
Korek do balonu 41/37 mm
4,00 zł
Mieszadło plastikowe 42,5 cm
11,30 zł
Uszczelka Uszczelki Zapasowe do Pojemnika Fermentacyjnego z Kranem 2 szt.
5,50 zł
Rurka fermentacyjna Ciche Dni i Noce
5,00 zł
Zestaw surowców (słody) - Marcowe (oktoberfest) 12 blg 20 litrów piwa
Od 70,00 zł
Słód pszeniczny Carawheat® 100-130 EBC Weyermann® 1 kg
Od 8,00 zł
Miseczki do zapiekania ceramiczne czarne 260 ml 6 szt.
46,30 zł
Cukierniczka i mlecznik porcelanowe czarne 3el.
27,40 zł
Lejek do słoików/ balonów 160/40mm
7,80 zł
Suszarka do grzybów, owoców, warzyw i ziół z regulacją temp, 240W, biała
90,00 zł
Podkłady Maty Higieniczne dla Psa do Nauki Sikania Xl 90x60cm Grube 50 szt
32,30 zł
Szynkowar 1,5kg
70,00 zł
Uszczelka do nadziewarki 5 kg pionowej
15,50 zł
Prasa do hamburgerów - aluminiowa, średnica 12cm
27,00 zł
Olej słonecznikowy wędzony czosnkowy 100 ml
32,00 zł
Renifer z Saniami Świąteczny Świecący 240 Led Ozdoba Zewnętrzna Dekoracja
100,00 zł
Projektor Rzutnik Laserowy Led Astronauta Kosmonauta Lampka Nocna Dzieci
30,00 zł
Zegarek na rękę MAPA różowy pasek
12,00 zł
Moje hobby: wyrób domowego wina - książka
17,80 zł
ORGANIZER PODRÓŻNY ETUI TORBA NA KABLE ŁADOWARKI USB AKCESORIA + UCHWYT
14,40 zł
Chlorek wapnia do sera.
6,00 zł
Na stanie
Chlorek
wapnia to środek stosowany w serowarstwie w celu zwiększenia wydajności
produkcji sera. Jest to dodatek niezbędny, gdy korzystamy z mleka
niskopasteryzowanego lub świeżego o niskiej zawartości wapnia. Chlorek
wapnia polepsza konsystencję i krzepliwość mleka. Jego użycie zmniejsza
straty kazeiny oraz tłuszczu.
Dzięki chlorkowi wapnia skrzep
serowarski jest bardziej zwarty i łatwiej ulega obróbce, co wpływa na
zwiększoną łatwość obkurczania ziarna serowarskiego.
Nasz produkt ma wysokie stężenie 94-96% i jest bardzo wydajny.
Opakowanie wystarcza na 1000-1420 L mleka.
Spożywcza
jakość oferowanego chlorku wapnia sprawia, że przy odpowiednim
dozowaniu korzystnie wpływa on na przyswajanie wapnia przez organizm.
Dodatkowo jest to środek, który znajdzie zastosowanie również w
piwowarstwie między innymi w celu nadania pełnego, stabilnego smaku.
Dawkowanie:
Chlorek wapnia o stężeniu należy stosować w proporcji 0,7-1 g (szczyptę) chlorku wapnia na 10 L mleka.
Sposób użycia:
Zalecaną
ilość chlorku wapnia rozpuść w 50 ml przegotowanej wody i wlej do
mleka. Produkt należy dodać przed zaszczepieniem kulturami bakteryjnymi i
podpuszczką. Stosować zgodnie z dawkowaniem producenta — nadmiar
chlorku wapnia może przyczynić się do gorzkiego smaku wyrobu.
UWAGA:
Działa drażniąco na oczy. W przypadku dostania się do oczu należy ostrożnie przemywać je wodą przez kilka minut.
Wymiary opakowania:
Dla zamówień powyżej 500zł
Dla stałych klientów
Ponad 1500 produktów
Pomagamy w doborze produtków
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.