Chłodnica zanurzeniowa

152,00 

Na stanie

Kategoria:

Chłodnica zanurzeniowa jednozwojna pozwala na szybkie schłodzenie wszelkiego rodzaju płynów. Jej specjalnie zaprojektowany kształt umożliwia równomierne chłodzenie brzeczki oraz błyskawiczne obniżenie temperatury z 80°C do 30°C nawet w 15 minut. Chłodnica wykonana została ze stali nierdzewnej, co pozwala na utrzymanie jej w czystości i zapewnia długoletnie użytkowanie.

Sposób użycia:
Chłodnicę umieść w gorącym płynie. Zamocuj wężyk o średnicy 10 mm na obu końcach chłodnicy. Podłącz jeden koniec wężyka do źródła zimnej wody, a drugi koniec umieść przy odpływie. Upewnij się, że wężyk jest dobrze zamocowany i odkręć zawór z zimną wodą. Następnie kontroluj temperaturę. Z pomocą chłodnicy schłodzisz: – brzeczkę piwną (zejście do temperatury 27°C – najbardziej odpowiednią dla drożdży – 15/20 min.*). Skrócony czas chłodzenia brzeczki z kilku godzin do kilkunastu minut eliminuje zagrożenie jej zakażenia – to bardzo istotny i krytyczny etap w warzeniu piwa. – zacier np. ziemniaczany (szybkie schłodzenie umożliwia dodanie drożdży i enzymów – 30 min.*) – mleko (po pasteryzacji, z temperatury 74°C – 10 min.*) *Podane czasy są orientacyjne, mogą różnić się w zależności od warunków przepływu: temperatury i ciśnienia wody.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Chłodnica zanurzeniowa”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *