Brak produktów
340503
Nowy produkt
91 Przedmioty
• Do balonów, pojemników i słoików do fermentacji – koreczek idealnie pasuje do umieszczenia w otworze zakrętki lub pokrywki naczynia fermentacyjnego.
• Do rurki fermentacyjnej– korek umożliwia umieszczenie w nim rurki fermentacyjnej plastikowej lub szklanej.
• 2 w 1 – dzięki zatyczce korek może służyć nie tylko w trakcie fermentacji, ale także w czasie przechowywania trunków czy przetworów. Nie musisz posiadać dwóch oddzielnych korków, wystarczy ten jeden.
• Praktyczna zatyczka zintegrowana z korkiem – nie musisz obawiać się, że zgubisz zatyczkę, gdyż dzięki elastycznemu połączeniu jej z korkiem zawsze będzie do dyspozycji.
• Łatwość użycia i szczelność – korek w prosty sposób umieścisz w przeznaczonym do tego otworze, a zatyczka zapewni odpowiednią szczelność.
• Wyprodukowany w Polsce — korek ten został zaprojektowany i wyprodukowany przez Browin, kupując ten polski produkt wspierasz gospodarkę krajową.
Idealny biały, gumowy korek fermentacyjny przeznaczony do różnego rodzaju naczyń, w których przeprowadza się fermentację. Korek pasuje do:
- pojemników fermentacyjnych
- balonów do wina z tworzywa
- słoików do fermentacji i kiszenia.
W korku umieścić możesz rurkę plastikową lub szklaną. Dzięki nowatorskiej konstrukcji koreczka użyć możesz go zarówno w celu przeprowadzenia fermentacji, jak i do szczelnego zamknięcia naczynia. Nie musisz jak dotychczas wyposażać się w dwa rodzaje korków: z otworem i pełen. Od teraz wystarczy jeden korek, doskonale pełniący dwie funkcje.
Trwale połączona z korkiem zaślepka gwarantuje możliwość zmiany funkcji koreczka w dowolnej chwili i bez ryzyka, że zatyczka gdzieś się zawieruszy.
Wkładanie korka w pokrywkę balonu, słoja czy pojemnika fermentacyjnego jest bardzo proste, podobnie jak wyjmowanie. Idealne dopasowanie korka zapewnia szczelność zamknięcia.
Sposób użycia:
Przed użyciem umyj korek w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń i dokładnie osusz. Zamontuj korek w pokrywce, w dedykowanym do korka otworze. W celu przeprowadzenia fermentacji, w otworze korka umieść rurkę fermentacyjną wypełnioną wodą.W celu szczelnego zamknięcia naczynia, w otworze korka umieść połączoną z nim zatyczkę.
Parametry produktu:
Korek pasuje do otworów Φ 16 mm;
Kolor produktu: biały
PRODUKT POLSKI
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: pilsnerów, lagerów,...
Podstawowy słód do wszelkiego rodzaju piw, w tym górnej fermentacji:...
Słód Monachijski jest idealnym słodem do piw ciemnych typu Lager, Bock...