Nowy produkt

Słód czekoladowy ciemny (1100-1300 EBC) 1 kg

5,40 zł

Więcej informacji

Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin).  W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier. Zakres barw dla tego słodu produkowanego w Słodowni Strzegom wynosi 1100 - 1300 °EBC dla czekoladowego ciemnego.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Słód czekoladowy ciemny (1100-1300 EBC) 1 kg

Słód czekoladowy ciemny (1100-1300 EBC) 1 kg

7 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Palone

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Ostatnio przeglądane