Nowy produkt

Domowy wyrób nabiału. Wyd. 2

19,90 zł

Więcej informacji

Domowe masło, ser, jogurt i inne produkty dla miłośników zdrowej żywności.

Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.

Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii.

W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej - przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.

Autor:
Kathy Farrell-Kingsley
Liczba stron:
216
Format:
165x235 mm
Oprawa:
Oprawa miękka

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Domowy wyrób nabiału. Wyd. 2

Domowy wyrób nabiału. Wyd. 2

12 innych produktów w tej samej kategorii:

Książki

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Ostatnio przeglądane