Nowy produkt

Domowe suszenie żywności. Wyd. 2

19,90 zł

Więcej informacji

Suszenie żywności jest ekonomiczne i znacznie prostsze od wekowania i zamrażania, a suszone produkty zachowują wartości odżywcze i doskonały smak.

Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Dowiesz się, jak suszyć produkty w słońcu, piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego, by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono, jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność.

 

Autorka książki podpowiada także, jak wykorzystać suszone produkty: podaje przepisy na smaczne potrawy – przekąski, zupy, dania główne, desery, żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo-wiśniowe, herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki, np. saszetki potpourri.

 

Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie, praktycznej gospodyni.

Autor:
Phyllis Hobson
Liczba stron:
200
Format:
222x238 mm
Oprawa:
Oprawa miękka

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Domowe suszenie żywności. Wyd. 2

Domowe suszenie żywności. Wyd. 2

12 innych produktów w tej samej kategorii:

Książki

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Ostatnio przeglądane