Nowy produkt

Warzywa

35,00 zł

Więcej informacji

Warzywa jemy codziennie, ale dania z warzyw nie muszą być monotonne. Czas odkryć ich zalety i możliwości od nowa. Poznaj nowe smaki, zacznij eksperymentować.

Przygotuj ciekawe zupy, zaskakujące smakiem zapiekanki, piękne sałatki, dodatki do mięsa i sosy jarzynowe. Warzywa warto podawać na wiele sposobów tak, aby każdego dnia cieszyć się innym smakiem.

Autorka, znawczyni sztuki kulinarnej, przedstawia krok po kroku proste i ciekawe 120 przepisów na dania z warzyw i kiełków nasion. Radzi, jak odważnie łączyć je i komponować, by doskonale smakowały i pięknie wyglądały. Z tej książki dowiesz się, jak gotować, dusić, obsmażać czy blanszować warzywa, zachowując wartościowe składniki i aromaty.

Chcesz przygotować małą przekąskę, dodatek do obiadu, pastę na kanapki? Wypróbuj niezawodne przepisy i odkryj nowe smaki. Na co dzień i od święta.

Spis treści


Przedmowa

Co trzeba wiedzieć o warzywach
Substancje balastowe
Wtórne substancje roślinne
Witaminy, składniki mineralne i pierwiastki śladowe
Tłuszcze, węglowodany, białko i woda
Żyć zdrowiej
Substancje szkodliwe

Warto wiedzieć

Jak kupować warzywa

Uprawa warzyw

Warzywa w kuchni
Różne metody przyrządzania
Mycie, oczyszczanie i rozdrabnianie warzyw
Narzędzia do przyrządzania warzyw
Specjalne dodatki

Kalendarz dostępności warzyw

Przepisy
Zioła
Dekoracyjnie podane surówki
Sezamie, otwórz się – uprawa kiełków
Warzywa owocowe
Warzywa rzepowate i korzeniowe
Warzywa strączkowe
Warzywa kapustne
Warzywa cebulowe
Zboża

Indeks przepisów

Format: 17 x 24 cm
Liczba stron: 152 strony
Oprawa: twarda

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Warzywa

Warzywa

12 innych produktów w tej samej kategorii:

Książki

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Ostatnio przeglądane