Nowy produkt

Glukoza 25kg

130,00 zł

Więcej informacji

Jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości. Stosowanie glukozy przy pierwszej, jak i przy drugiej (cichej fermentacji w butelkach) znacznie poprawia smak piwa. Dzięki temu piwo będzie miało łagodniejszy i bardziej zharmonizowany smak, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może wystąpić przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy zalecany jest przy produkcji wszystkich rodzajów piw.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Glukoza 25kg

Glukoza 25kg

3 innych produktów w tej samej kategorii:

Glukozy, Dropsy fermentacyjne, Ksylitol

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Ostatnio przeglądane