Nowy produkt

Laktoza (lactose) - niefermentowalny cukier mlekowy - op. 250 g

5,00 zł

Więcej informacji

Cukier mlekowy, w piwowarstwie stosowany jako  dodatek do piw w stylu mleczny/słodki stout (Milk Stout, Sweet Stout).

Laktoza nie jest fermentowana przez drożdże: dodana na etapie przygotowywania brzeczki przechodzi do piwa i nadaje mu specjalną treściwość i lekko słodkawy smak.

Dawkowanie: przeciętnie 250 g na 20 litrów piwa w stylu Sweet/Milk Stout.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Laktoza (lactose) - niefermentowalny cukier mlekowy - op. 250 g

Laktoza (lactose) - niefermentowalny cukier mlekowy - op. 250 g

8 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Dodatki Piwowarskie

Najczęściej kupowane

Informacje

Poradniki

Producenci

Ostatnio przeglądane