|
MASZ (0) PRODUKTÓW W KOSZYKU
SUMA: 0.00 PLN




Zestawy do zrobienia piwa

Zestawy sprzętowe

Koncentraty Słodowe Chmielone - brew kity

Nosidełka, Piwopaki

Bezglutenowo

Ekstrakty słodowe - niechmielone - polepszacze piwa

Zestawy do wina i ciderini

Ekstrakty Kukurydziane

Cydr

Zestawy surowców

Kociołki warzelno-zacierne do produkcji piwa

Garnki do warzenia

Słody

Drożdże Piwowarskie

Kolby i Rdzenie do mieszadełek

Chmiel Granulat

Chmiel Szyszki

Chmiel Inne

Dodatki Piwowarskie

Kapslownice i kapsle

Wężyki

Rozlew piwa , wina i destylatów

Etykiety na wódkę weselną

Serowarstwo

Podpiwek i Kwas Chlebowy

Beczki,Balony, Fermentatory i rurki fermentacyjne, zawieszki na balony

Łyżki i mieszadła

Mycie, suszenie, dezynfekcja

Glukozy, Dropsy fermentacyjne, Ksylitol

Termometry i Stacje Pogody

Mierniki Próbniki

Prasy do owoców

Drożdże winne

Korkownice , Korki , Kapturki Lak

Wino domowe

Drożdże Gorzelnicze

Alkohole domowe

Klarowanie i Filtracja

Pozostały sprzęt

Własny wyrób - wędliniarstwo - wędzenie - makarony - pieczenie - konfitury

Dla Domu

Ogród

Literatura

Piwne SPA

Gadżety
Każdy członek zwyczajny PSPD otrzymuje po zarejestrowaniu się 5% rabatu na zakup towarów w sklepie. Po przekroczeniu łącznej kwoty zakupów w wysokości 2000 zł rabat ten wzrasta do 7%.
Kolba płaskodenna do destylacji ze szlifem - 10l
Ilość sztuk:
Wysyłka:
Odbiór w punkcie - 10.00 PLN
Odbiór osobisty - 0.00 PLN
CENA: 220.00 PLN
KOLBA SPRZEDAWANA BEZ APARATU DESTYLACYJNEGO
Charakterystyka:
Kolba płaskodenna do destylacji wykonana ze szkła odpornego na wysoką temperaturę tzw. (szkło laboratoryjne ).
Szlify we wszystkich destylatorach mają średnice 45 mm.
Dopasowane do kolby aparaty:
CHŁODNICA Z DEFLEGMATOREM I ODSTOJNIKIEM
CHŁODNICA Z DEFLEGMATOREM

 Użytkowanie:
Kolbę wypełnia się płynem max do 3/4 jej objętości. Pamiętać należy o dodaniu do kolby również kilka kawałków (średnica drobin powinna wynosić 1-5 mm.) potłuczonej porcelany, kaolinu lub fajansu w celu zmniejszenia możliwości przegrzania się cieczy. Spowoduje to równomierne wrzenie płynu.
Szlif łączący kolbę z aparatem destylacyjnym należy każdorazowo dokładnie oczyścić i posmarować smarem silikonowym.
Do aparatu należy podłączyć wężyki, doprowadzający i odprowadzający wodę chłodzącą. Należy tak dokonać podłączenia, aby woda płynęła z dołu do góry (w przeciwprądzie do destylatu).
Przed rozpoczęciem podgrzewania należy dokładnie osuszyć powierzchnię zewnętrzną kolby. Do podgrzewania kolby nie wolno używać otwartego ognia. Kolbę najlepiej umieścić na elektrycznej płycie grzewczej lub w garnku z gorącą wodą tworząc tzw. łaźnię wodną. Kolbę ogrzewamy umiarkowanie, aby zapewnić spokojne i równomierne wrzenie płynu, bez pienienia się. Destylat należy zbierać do naczynia ustawionego przy wylocie aparatu destylacyjnego. Destylat powinien spływać kroplami lub niewielkim strumieniem. Gdy zaobserwujemy, że w aparacie destylacyjnym nie gromadzą się już skropliny, a częstotliwość spływania kropli wyraźnie spada, proces destylacji możemy uznać za zakończony.

UWAGA:
Do demontażu urządzenia przystępujemy dopiero po jego ostygnięciu.
UWAGA; KOLBY nie wysyłamy TYLKO ODBIÓR OSOBISTY.

CENA: 530.00 PLN
CENA: 18.00 PLN
CENA: 320.00 PLN
Centrum Warzenia Domowego Piwa
ul. 3-go Maja 29
41-500 Chorzów
tel.kom. 784 474 585
sklep@piwopiweczko.pl
Informacje
Śrutowanie
O sklepie
Regulamin
Polityka prywatności
Zwroty i reklamacje
Ceny wysyłki
Oferta
Piwo domowe
Wino domowe
Alkohole domowe
Piwne SPA
Poradnik
Dlaczego domowe piwo?
Jak zrobić własne piwo z brew kita?
Jak zrobić domowe wino?
Pomoc
Kontakt
Zgłoś problem
Dla producentów
Copyright © 2012 - piwopiweczko.pl, All Rights Reserved Projekt - 7clar | CMS - FOXstore 1.4X - itmFOX