|
MASZ (0) PRODUKTÓW W KOSZYKU
SUMA: 0.00 PLN




Zestawy do zrobienia piwa

Zestawy sprzętowe

Koncentraty Słodowe Chmielone - brew kity

Nosidełka, Piwopaki

Bezglutenowo

Ekstrakty słodowe - niechmielone - polepszacze piwa

Zestawy do wina i ciderini

Ekstrakty Kukurydziane

Cydr

Zestawy surowców

Kociołki warzelno-zacierne do produkcji piwa

Garnki do warzenia

Słody

Drożdże Piwowarskie

Kolby i Rdzenie do mieszadełek

Chmiel Granulat

Chmiel Szyszki

Chmiel Inne

Dodatki Piwowarskie

Kapslownice i kapsle

Wężyki

Rozlew piwa , wina i destylatów

Etykiety na wódkę weselną

Serowarstwo

Podpiwek i Kwas Chlebowy

Beczki,Balony, Fermentatory i rurki fermentacyjne, zawieszki na balony

Łyżki i mieszadła

Mycie, suszenie, dezynfekcja

Glukozy, Dropsy fermentacyjne, Ksylitol

Termometry i Stacje Pogody

Mierniki Próbniki

Prasy do owoców

Drożdże winne

Korkownice , Korki , Kapturki Lak

Wino domowe

Drożdże Gorzelnicze

Alkohole domowe

Klarowanie i Filtracja

Pozostały sprzęt

Własny wyrób - wędliniarstwo - wędzenie - makarony - pieczenie - konfitury

Dla Domu

Ogród

Literatura

Piwne SPA

Gadżety
Każdy członek zwyczajny PSPD otrzymuje po zarejestrowaniu się 5% rabatu na zakup towarów w sklepie. Po przekroczeniu łącznej kwoty zakupów w wysokości 2000 zł rabat ten wzrasta do 7%.
BULLDOG Premium BITTER 1,75kg
Ilość sztuk:
Wysyłka:
Kurier Pocztex - 20.00 PLN
Kurier Pocztex (Przesyłka pobraniowa) - 26.00 PLN
Kurier Pocztex OSTROŻNIE - 25.00 PLN
Kurier Pocztex OSTROŻNIE (przesyłka pobraniowa) - 31.00 PLN
Odbiór w punkcie - 9.00 PLN
Paczka (Poczta Polska) - 10.00 PLN
Paczka pobraniowa (Poczta Polska) - 13.00 PLN
Paczka pobraniowa priorytetowa (Poczta Polska) - 14.00 PLN
Paczka priorytetowa (Poczta Polska) - 11.00 PLN
Paczkomaty - 11.00 PLN
Odbiór osobisty - 0.00 PLN
CENA: 48.00 PLN

 

Koncentraty BULLDOG to nowa seria Angielskich brew-kitów klasy PREMIUM przygotowana z myślą o piwowarach domowych.

Każdy brew-kit zawiera od 3 do 4kg nachmielonego ekstraktu słodowego, odpowiednio dobrane drożdże i wysoko aromatyczny chmiel w celu dodatkowego nachmieleniu.

Bulldog – BITTER

Zestaw do przygotowania 23L piwa typu BITTER, 4,2% A.B.V.

BITTER Bulldog Kit 1,75kg to wspaniałe piwo mocniej nachmielone. 

Indywidualnie dobierany ekstrakt słodowy!

Bulldog to wysokiej jakości Angielskie koncentraty piwowarskie. Każdy z nich został przygotowany na bazie starannie wyselekcjonowanego, indywidualnego dla każdego rodzaju piwa, płynnego ekstraktu słodowego. NIE UŻYWAMY STANDARDOWEGO EKSTRAKTU DO KAŻDEGO PIWA. Inny ekstrakt został użyty do Pilsnera inny do Ale i jeszcze inny do Lagera czy Stouta.

Indywidualnie dobrane drożdże piwowarskie!

Każdy rodzaj koncentratu Better Brew zawiera indywidualnie dobrany szczep drożdży piwowarskich dedykowany do konkretnego rodzaju, stylu piwa. NIE UŻYWAMY STANDARDOWYCH DROŻDŻY DO KAŻDEGO PIWA.

W pełni naturalne - Bez barwników!

Zestawy Better Brew nie zawierają żadnych barwników ani nawet karmelu. Za kolor piwa odpowiadają wyjątkowej jakości ekstrakty słodowe użyte do jego przygotowania.

PRZYGOTOWANIE BRZECZKI PIWNEJ

1. Wszystkie elementy używane do przygotowania piwa powinny być dokładnie wymyte! Zapobiegnie to ewentualnemu zakażeniu brzeczki piwnej przez obce bakterie! Do dezynfekcji polecamy używanie środka dezynfekującego SpiritFerm Disinfectant.

2. Na początek należy oderwać torebkę z drożdżami która jest przyklejona do spodu torby z koncentratem piwnym.

3. Zamkniętą torbę ekstraktu słodowego (koncentratu) wkładamy na 15-20min. do naczynia (zlewozmywaka czy miski) z gorącą wodą. Po tym czasie przelewamy płynną zawartość torby do fermentatora.

4. Dodajemy do fermentatora 1kg cukru lub 1kg ekstraktu słodowego (dodając ekstrakt słodowy nasze piwo będzie pełniejsze w smaku, będzie trwalsze z wyraźną pianką) oraz 3L gorącej wody. Całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się wszystkich składników naszego piwa.

5. Dopełniamy fermentator ciepłą wodą do objętości 23L, temperaturę wody dobieramy tak, by po uzyskaniu 23L nastaw miał temperaturę około 250C. Duże znaczenie ma jakość użytej wody. Gdy temperatura nastawu osiągnie 250C wsypujemy torebeczkę drożdży piwowarskich i ponownie całość mieszamy.

6. Balon (pojemnik fermentacyjny) zamykamy i montujemy wypełnioną wodą rurkę fermentacyjną.

PIERWSZA FERMENTACJA

Dodanie drożdży piwowarskich do brzeczki oznacza rozpoczęcie pierwszej fermentacji. W warunkach domowych fermentacja powinna trwać około 10dni.

ROZLEWANIE PIWA DO BUTELEK:

1. Do każdej butelki o pojemności 500ml dodajemy używając łyżeczki miarowej dokładnie 4g cukru lub glukozy. Dodanie większej ilości cukru może spowodować późniejszą eksplozję zakapslowanej butelki. Zaniżenie dawki cukru ograniczy pienistość piwa. Jeśli użyte zostaną butelki o innej pojemności, ilość dodanego cukru musi być proporcjonalnie zmieniona.

2. Rozpoczynając rozlewanie piwa do butelek pamiętajmy, by nie poruszyć (wzburzyć) osadu z dna balonu (pojemnika fermentacyjnego). Wężyk do obciągu piwa powinien być zanurzony nie głębiej niż 5 cm od dna. Zalecamy użycie specjalnego zaworka grawitacyjnego ułatwiającego rozlewanie piwa do butelek. Butelkę podczas napełniania trzymamy lekko przechyloną. Butelki napełniamy piwem tak, aby pozostało 2-3 cm wolnej przestrzeni w szyjce butelki. Po zakapslowaniu, butelki kilkakrotnie odwracamy, by wymieszać dodany wcześniej cukier/glukozę. W tym momencie rozpoczynamy drugi etap fermentacji naszego piwa.

DRUGA FERMENTACJA – PRZECHOWYWANIE:

Przez pierwsze 4 dni napełnione i zakapslowane butelki przechowujemy w temp. 21-270C, a przez następne 10 dni w temp. 180-200C. Po tym czasie piwo nadaje się do konsumpcji, aczkolwiek pełnego smaku nabiera po 2-3 miesiącach przechowywania w chłodnym pomieszczeniu. Niewielka ilość drożdży znajdująca się w butelkach nadaje piwu opalescencję typową dla naturalnie warzonych piw.


STARA CENA: 55.00
CENA: 48.00 PLN
CENA: 130.00 PLN
CENA: 130.00 PLN
Centrum Warzenia Domowego Piwa
ul. 3-go Maja 29
41-500 Chorzów
tel.kom. 784 474 585
sklep@piwopiweczko.pl
Informacje
Śrutowanie
O sklepie
Regulamin
Polityka prywatności
Zwroty i reklamacje
Ceny wysyłki
Oferta
Piwo domowe
Wino domowe
Alkohole domowe
Piwne SPA
Poradnik
Dlaczego domowe piwo?
Jak zrobić własne piwo z brew kita?
Jak zrobić domowe wino?
Pomoc
Kontakt
Zgłoś problem
Dla producentów
Copyright © 2012 - piwopiweczko.pl, All Rights Reserved Projekt - 7clar | CMS - FOXstore 1.4X - itmFOX